tags :

    No tags have been specified yet.
Conturarea sprancenelor

Conturarea sprancenelor

Pentru conturarea sprancenelor vei avea nevoie de:

Pieptene pentru sprâncene
Un creion special, un liner special sau fard și pensulă pentru sprâncene
O pensulă evantai
Dacă ai suficientă dexteritate pentru a te ocupa singură, integral, de sprâncenele tale, poți adăuga pe listă și:

O pensetă pentru fire lungi
O pensetă pentru fire scurte
O forfecuță  
După ce îți conturezi sprâncenele cu fard-pudră, este posibil să observi că o parte din pudră a căzut pe pomeții obrajilor, pe arcadă sau chiar pe pleoape. În acest caz va intra în scenă pensula evantai, care îți va îndepărta de pe față toate particulele nedorite, fără să lase niciun fel de urme.   

Urmează etapa cea mai interesantă, cea în care te joci cu culorile pe pleoapă și pe arcadă. O recomandare foarte bună este să îți alegi o paletă de farduri cât mai bogată – pe piață există o multitudine de variante disponibile, iar paletele sunt organizate în așa fel încât să îți pună la dispoziție o gamă de culori armonioasă, cu toate nuanțele neutre standard de care vei avea nevoie cel mai des și accente de culoare în aceeași tonalitate. Uneori, aceste kituri vor include și alte componente utile, cum ar fi nuanțe de blush, ruj sau luciu de buze.

Nu neglija însă nici kiturile mici, cu două, patru sau șase culori. Ele își pot dovedi utilitatea atunci când este vorba de o nuanță intensă, de senzație, pe care nu o găsești într-o gamă standard, cuminte, dar și atunci când îți dorești să porți mereu cu tine în geantă un kit foarte mic și compact cu care să îți poți retușa machiajul oricând și oriunde ai nevoie.  

Fardurile de pleoape se găsesc într-o varietate de texturi: mate, semi-mate, satinate, sidefate, strălucitoare, metalizate sau cu efect umed.

Fardurile pot fi aplicate cu pensule speciale, de diferite forme, mărimi și tipuri, în funcția de zona pe care o machiezi și de efectul pe care dorești să-l obții. Nu este indicat să folosești pensulele mici care vin la pachet cu paletele de farduri, fiindcă acestea sunt de regulă de calitate destul de slabă, iar dacă vrei un machiaj cât mai aproape de cel profesionist, va trebui să folosești mai multe pensule de diferite tipuri: una singură cu burețel nu îți va fi în niciun caz de ajuns.Ultimii pași sunt conturarea ochilor și definirea genelor. Pentru aceasta, poți folosi:

Creionul dermatograf
O ascuțitoare pentru dermatograf
Un eyeliner
Tuș (baton, cremă sau lichid) aplicat cu o pensulă subțire specială
Mascara

All comments

Product added to compare.